Rodzaje obróbki krawędzi blatów kuchennych

Już jesteśmy z powrotem i prezentujemy kilka rodzajów krawędzi wykonywanych przez nas w blatach kuchennych.
Po pierwsze standardowa grubość dla blatów z konglomeratów kwarcowych to 2 cm, zaś dla granitów 3 cm. To są grubości nazwijmy to wyjściowe od których zaczynamy.

Pierwsza podstawowa i klasyczna obróbka to proste fazy na ostrych krawędziach. Potocznie nazywamy ją obróbką prostą.

Obróbka prosta na krawędzi blatu z konglomeratu kwarcowego Nero, standardowej grubości 2 cm.

Obróbka prosta na krawędzi blatu z granitu Imperial Coffee, standardowej grubości 3 cm.

Jeżeli poszukujecie czegoś bardziej dekoracyjnego to delikatnie obniżony ćwierćwałek może Wam przypaść do gustu. Poniżej wykonany na naturalnym kwarcu Brown Silk o grubości 3 cm.

Możemy też grubość takiego blatu pocienić wizualnie do 1 cm. Poniżej blat kuchenny z konglomeratu kwarcowego Vega.

Kolejną możliwością jest pogrubienie krawędzi blatu.

Krawędź tego blatu pogrubiliśmy do 4 cm. Materiał to konglomerat kwarcowy Nero z antykowaną obróbką powierzchni.

Natomiast krawędź powyższego blatu pogrubiliśmy do 6 cm. Sam materiał to konglomerat kwarcowy Metropolis w odcieniu Beige.

Na koniec skomplikowane dekoracyjne frezy na pogrubionej krawędzi blatu.

Krawędź wyspy kuchennej wykonanej przez nas z konglomeratu kwarcowego Lyskamm.

 

Nasze realizacje GRANMAR.net

 

 

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s